Foto: Eike Dubois - Hunsrück-Touristik GmbH
Foto: Eike Dubois - Hunsrück-Touristik GmbH

De Hunsrück

Algemeen


Midden in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts ligt een landschappelijk juweeltje de Hunsruck. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit prachtig middengebergte drie beschermde landschapsgebieden omvat, Natuurpark Saar-Hunsrück, Soonwald-Nahe en de Nationaal Park Hunsrück-Hochwald.

Dit schitterende gebied omvat veel burchten, kastelen en hele oude authentieke stadjes en dorpjes. Het wordt omringd door rivieren met de Rijn in het oosten, de Moezel in het noorden, de Nahe in het zuiden en de Saar in het westen. Met de bekende Duitse steden, in het noorden Koblenz, in het zuiden Trier en in het oosten Rudesheim-en Bingen aan de Rijn. 

Met de hoogte van 816 meter is Erbeskopf de hoogste berg in het gebied en ook uit heel Rijnland-Palts. Het is een prachtig wandelparadijs en mountainbikers kunnen er hun hart ophalen. De fietspaden langs de Moezel, Rijn, Saar en Nahe zijn vlak en het is voor iedereen gewoon genieten om langs deze rivieren te fietsen midden tussen de druivenvelden. De Rieslingwijnen zijn wereldberoemd en in elk dorpje, aan de Moezel, van Trier tot en met Koblenz, is er wel een wijnbar te vinden. 

Het is ook een genot om te fietsen langs de zogeheten romantische Rijn, van Bingen-Rudesheim tot en met Koblenz. Op dit traject ligt het fietspad, aan beide zijden, direct aan de Rijn, In de nabijheid van Sankt Goar ligt de wereldberoemde Loreley. Kortom een korte of lange vakantie in dit prachtige gebied is zeker de moeite waard. Vanuit de vakantiewoningen van de familie Gorges in Morbach is dit interessant gebied goed te verkennen. Zie ook in de rubriek ledenvoordeel.

Info: Hunsrück-Touristik GmbH.
Telefoon: +49 6543507703
Website: www.hunsruecktouristik.de
E-mail: info@hunsruecktouristik.de

!
Afbeelding
Service centraal bij Phone House Enschede 3 uur geleden
Afbeelding
Digi-veiligheid kan beter voor senioren 8 uur geleden
Afbeelding
“Wat een ander ervan denkt, maakt ons helemaal niets uit!” 7 dec, 19:11
Afbeelding
Ontruimingen Twente: snel en betrouwbaar een leeg pand 7 dec, 12:09
Afbeelding
Kerstkaartenactie 7 dec, 08:06
Afbeelding
Sokken breien voor een goed doel 6 dec, 17:04
Afbeelding
Voorwoord Herman Pieper 6 dec, 12:03
Afbeelding
Heel wat doen voor een rechtvaardig pensioen, doe mee! 7 okt, 19:07