Afbeelding

Maak kennis met het Lahndal

Algemeen

Een avontuurlijke droom van de natuur beleeft u fietsend op de Lahntalradweg, in een kano op de Lahn of te voet op de Lahnwanderweg.

Beginnend in het Rothaargebergte bij Siegen, voert het oorspronkelijke traject over 242 kilometers door ongerepte natuur, culturele en historische bezienswaardigheden en gevarieerde landschappen tot het in Lahnstein uitmondt in de Rijn. Daarnaast zijn er talrijke kastelen, indrukwekkende kerken, kloosters en kathedralen en duidelijke sporen van de Kelten en Romeinen, die getuigen van de door de eeuwen heen gegroeide cultuur van het Lahndal.

Het Lahndal-fietspad
De uitstekend ontwikkelde Lahntalradweg leidt door het veelzijdige landschap van het Lahndal: niet te inspannend, zeer afwisselend en zeer gezinsvriendelijk. Let ook op de charmante zijdalen: vele mooie zijroutes leiden door stille, afgelegen plekjes en bieden een intensieve ervaring van flora en fauna. Met de optimale bewegwijzering van alle fietspaden en routes heb je altijd het overzicht.


Foto: Dominik Ketz

Wandelen in de prachtige natuur
De ongeveer 290 km lange Lahn-wandelroute fascineert door zijn verscheidenheid aan oorspronkelijke natuur in combinatie met de levendigheid van de steden. De talrijke Lahn-facetten en thematisch ontworpen extra tochten, in de afzonderlijke regio’s, wachten ook op wandelaars met prachtige natuurlijke indrukken. Een dicht netwerk van paden maakt individuele routeplanning mogelijk.

Onderweg met de kano op de Lahn
Met een lengte van 160 “peddelbare” kilometers is de Lahn een van de meest familievriendelijke rivieren van Duitsland. Vanaf het water zijn de open riviervlaktes en weilanden, de steile hellingen van het Westerwald en de Taunus, de kasteelruïnes, en steden vanuit een bijzonder perspectief te zien. Tussendoor is er veel afwisseling: sluizen moeten bediend worden, waterglijbanen glijden naar beneden en door de enige Duitse scheepstunnel in Weilburg kan gepeddeld worden. Kortom een vakantie in het Lahndal smaakt naar meer! Alvast welkom terug!

Meer informatie
Het Lahntal Tourismus Verband e.V. biedt gedetailleerde informatie en gratis brochures. Telefoon: +49 (0)6441-309980, info@daslahntal.de of kijk op de website: www.lahntalliebe.de

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 19 apr, 14:00
Afbeelding
Gestoomde zalm met gebakken asperges en witte-wijnsaus 19 apr, 09:59
Ester Bertholet.
Ester Bertholet legt uit: wat is delier nu precies? 18 mrt, 12:12
Een gang vol obstakels hindert ook de brandweer bij de bluswerkzaamheden
Plaats géén spullen in de galerij of gang 17 mrt, 14:14
Wanneer zelfstandig naar het theater wat lastiger is, biedt Vier het Leven de helpende hand.
Ook weer naar het theater dankzij Vier het Leven! 16 mrt, 14:05