Aardappelstamp met knoflookroom

Ineke Clark is met haar cateringbedrijf “Gezina Maria” een bekend culinair gezicht. In deze rubriek deelt zij haar heerlijke recepten, voorzien van een anekdote passend bij het recept. In de vorige editie stond het recept voor de aardappeltonnetjes. We blijven even bij deze veelzijdige categorie, met opnieuw een aardappelbijgerecht.

Ingrediënten

1 kilogram vastkokende rode aardappels
1 hele bol knoflook
2,5 dl melk
5 lepels roomboter
Peper/zout
Nootmuskaat

Bereiding

Verwarm de melk samen met de boter en knoflooktenen (met schil) en laat op een zacht vuur 20 min trekken (niet koken). Kook de aardappels gaar in de schil pel ze en snijd ze in grote stukken. Stamp met een pureestamper zodat je een puree krijgt met nog grote stukken erin. Haal de knoflook tenen uit de melk en druk de inhoudt uit de schil en voeg weer aan de room toe. Doe de knoflookroom, peper en nootmuskaat bij de aardappelstamp. Is prima van tevoren te maken en opwarmen in de oven met klontjes boter bovenop.

Dit is ook een prima basis voor allerlei stampotten. Voeg bijvoorbeeld 300 gram paddenstoelen en 1 kilogram knolselderij toe. Deze eerst even in grote stukken 30 min poffen in de oven. En je hebt een heerlijk vegetarisch gerecht.

Meer berichten