Laat uw mening horen over het openbaar vervoer

Nederland heeft over het algemeen best een goed stelsel van openbaar vervoer. Veel mensen hebben een bushalte in de buurt en ook de trein is vaak goed bereikbaar. 

Toch maken met name senioren relatief weinig gebruik van het openbaar vervoer. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat ruim 54 procent van 55-plussers nóóit de bus of trein pakt. Eigenlijk is dit heel jammer, want het openbaar vervoer is juist een goede manier om mobiel te blijven, naast bijvoorbeeld de elektrische fiets of auto. Bovendien ontvangt men als senior vaak een aantrekkelijke korting.

De vervoerders doen al veel om het gebruik van het OV makkelijker te maken en te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan de vele lokale ‘Ervaar het OV’ spreekuren, waarbij vrijwilligers senioren helpen met het reizen in bus en trein. Men kan hier terecht met vragen over bijvoorbeeld het opladen en gebruik van de OV-chipkaart en de kortingsmogelijkheden. Zie hiervoor: www.ervaarhetov.nl

De KBO-PCOB is nu ook lid geworden van het Regionaal Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer, kortweg ROCOV Overijssel. Zij zijn belangenbehartiger voor reizigers in het OV. De KBO-PCOB wil graag van leden en andere senioren horen hoe zij het reizen met het openbaar vervoer ervaren. Tegen welke problemen loopt men aan? Wat zou beter kunnen? Is alles goed toegankelijk? Alle opmerkingen zijn welkom. Zo komt ook het perspectief van de seniore reiziger goed voor het voetlicht bij de diverse vervoerders.

Het bestuur van KBO-PCOB nodigt mensen uit om hun ervaringen in het openbaar vervoer te delen. U kunt met het contact opnemen via het emailadres: info@kbo-overijssel.nl 

Meer berichten