Foto: Shutterstock.com

“Buufs zijn van vele markten thuis”

Ouderen willen hun zelfstandigheid behouden en vooral niet worden betutteld. En dat gaat vaak goed. Maar in deze tijd waarin mantelzorgers niet altijd beschikbaar zijn en de thuiszorg tegen grenzen aanloopt kan een extra steuntje in de rug net het verschil maken. Een Buuf is dan een uitkomst.

Een Buuf is een particuliere hulp die ouderen per uur of dagdeel kunnen inhuren. Zowel particulier maar ook steeds meer via PGB.


Caroline Coumans
(06- 53 54 43 28) - Foto: Lenneke Lingmont

Buufs sluiten aan bij wat nodig is
Regelmatig krijg ik de vraag wat een Buuf doet. Ik geef graag een paar voorbeelden uit deze week. Zo is vandaag een Buuf begonnen bij een dame in Delden om te helpen in de huishouding. In Haaksbergen gaat een Buuf op stap met een meneer die in het verpleeghuis woont. Morgenochtend gaat een Buuf schilderen bij een dame in Hengelo. Om 18 uur wordt een heer geholpen bij de warme maaltijd en dat doen we vrijdag ook. En in Enschede gaat een Buuf met zijn meneer naar de kroeg. Vrijdagmorgen krijgt een cliënte in Borne een uitgebreide douchebeurt. Wekelijks drinkt een Buuf een bakkie met een dame, even horen hoe het gaat en helpen met de administratie. En een teampje van drie ervaren Buufs is dagelijks bij een echtpaar en zorgt dat mevrouw, ondanks haar dementie, thuis kan blijven.
En zo kan ik nog wel even doorgaan.


Manon Frieling
(06- 51 99 26 22)

Het moet vooral klikken
Buufs doen veel verschillende dingen. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen. Ze zijn er voor de cliënt en passen zich aan bij wat nodig is. Voor ons als Buufcoach is het belangrijk de juiste match te maken. Want doen wat nodig is, is belangrijk. Maar het moet vooral ook klikken tussen Buuf en cliënt. Zodat er echt contact kan ontstaan. Dat is ook echt de kracht van Buuf.
En daarom hebben we ook zoveel Buufs in bestand. En kunnen we altijd goede en gemotiveerde Buufs gebruiken.

Wilt u zelfstandig blijven? Of benieuwd wat je als Buuf kunt doen?
Neem rustig contact op met een van de buufcoaches.

Of kijk op de website www.brokant.nl 

Meer berichten