Broodpudding

Ineke Clark is met haar cateringbedrijf “Gezina Maria” een bekend culinair gezicht. In deze rubriek deelt zij haar heerlijke recepten, voorzien van een anekdote passend bij het recept. Deze keer een passend gerecht voor de kerst: de overheerlijke broodpudding!

Kerstnacht 1962, het sneeuwde toen ik samen met mijn vader en broers de kerk uitkwam midden in de nacht. Dat zijn mijn eerste herinneringen aan kerst. Op weg naar huis en daar wachtte midden in de nacht een kerstontbijt op ons. Zelfgemaakte balkenbrij van mijn moeder, kerststol en heerlijke broodpudding. Dit recept van broodpudding kun je maken voor je eigen kerstontbijt of maak het om weg te geven aan wie je lief is. Je kunt er ook mini puddinkjes van maken, vinden de kinderen prachtig.

Ingrediënten
300 g brood
200 g suiker
2 dl melk
5 eieren
50 g rozijnen
1 koffielepel kaneel
1 appel in stukjes

Verhit de oven tot 180 ºC. Breek de eieren in een grote mengkom en klop ze met de melk, kaneel en de suiker tot een glad mengsel. Snijd de sneetjes brood in grove stukken en doe ook die in de mengkom met de rozijnen en de appel. Roer goed door en laat het even staan. Vet een ovenschaal of kleine vormpjes in en verdeel het broodmengsel hierin. Bak de broodpudding 20 tot 30 minuten. En bestrooi hem rijkelijk met poedersuiker. Fijn kerstontbijt!

Meer berichten