Nieuw bij Omroep Max: Huub Stapel Langs de Maas

Huub Stapel presenteert vanaf vrijdag 26 november het nieuwe MAX-programma Langs de Maas. Hierin volgt hij Europa’s meest verrassende rivier: de Maas. Tijdens zijn reis laat hij de Maas in al haar facetten zien: van geschiedenis tot natuur, economie, couleur locale en cultuur. Langs de Maas is wekelijks te zien vanaf vrijdag 26 november om 19.50 uur op NPO 2.

Huub Stapel werd geboren in het Limburgse Tegelen. Hij zwom als kind veel in de Maas, of ‘pakte een boot’, waarbij hij zich aan een voorbijvarende boot vastklampte om vervolgens kilometers door het water gesleept te worden. De Maas is een heel invloedrijke rivier: Frankrijk, België en Nederland hebben hun huidige vorm aan haar te danken. Waar was de rivier allemaal getuige van? En welke geschiedenis sleurt ze met zich mee? In Langs de Maas zoekt Huub antwoord op deze vragen. Hij vertelt historische en verbazingwekkende verhalen en ontmoet mensen die, net als hij, het Maaswater door hun bloed hebben stromen.

De eerste aflevering is vrijdag 26 november om 19.50 uur te zien op NPO 2. Huubs avontuur begint in Noord-Frankrijk, op het plateau van Langres. Hij bezoekt daar de bron van de Maas, die wat fragieler is dan verwacht. Maar al gauw krijgt de rivier wat meer volume. In Domrémy-la-Pucelle spreekt Huub een verre nazaat van Jeanne d’Arc, die aan de oevers van de Maas geboren werd. In Verdun blikt hij terug op de Eerste Wereldoorlog.

De tweede aflevering is op vrijdag 3 december te zien, eveneens om 19.50 uur op NPO 2. Huub bezoekt een Duitse begraafplaats van de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Vervolgens reist hij naar de geboorteplaats van de dichter Rimbaud, Charleville-Mézières. In de Franse Ardennen drinkt Huub geneeskrachtig water uit een ijzerhoudende bron.

Kijk ook op: www.maxvandaag.nl

Meer berichten