Elektrische signalen bepalen ook uw wereld!

Elektrische signalen spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Hoe werkt zoiets; digitale informatie? Een zeer kort elektrisch signaal in een elektrische geleider, in een bepaalde volgorde geeft een cijfer, letter, of symbool weer. Tegenwoordig kan dat ook een kort lichtsignaal zijn via een glasvezelkabel. Je kunt het vergelijken met morse signalen. 

Afspraken zijn gemaakt bij het begin van ons digitale tijdperk (het woord ‘digit’ staat voor cijfer, teken) over een bepaalde volgorde van signalen en stellen een specifiek karakter, letter, cijfer, symbool voor. Onze huidige wereld wordt geregeerd door deze signalen, je kunt het zo gek niet bedenken of ze zijn actief. Alle communicatie, sturing, mediavertoning, informatie-uitwisseling, beeldverwerking en meer: alles gaat digitaal met dit soort signalen. 

Wat zou er gebeuren als deze signalen zouden staken? Je moet er niet aan denken, dat wordt chaos. Of u nu wilt of niet, iedereen maakt er gebruik van via radio, tv, in de auto, het verkeer, voor communicatie en informatie. Internet is daar een zeer groot voorbeeld van. Ook weer via afspraken kunnen wij met bepaalde code alles versturen en opvragen. En dan de hulpprogrammaatjes die ons via de smartphone, tablet, computer en dergelijke behulpzaam zijn, zodat wij met normaal mensenverstand die kunnen doen/gebruiken, zonder die bepaalde code of signalen te kennen.

Bij de KBO-PCOB in Overijssel is de werkgroep digitalisering actief. Zij helpen leden en lokale besturen op digitaal gebied. Dat kan zijn met apps voor smartphones, tablet of computer, maar ook hulp met DigiD, fotobewerking en andere handige vaardigheden. Binnenkort krijgen de KBO Overijssel en hun afdelingen een geheel nieuwe website, waarbij deze werkgroep zich ook gaat inzetten om afdelingen te helpen bij het opzetten en besturen van hun eigen website. 

Bent u nieuwsgierig en of geïnteresseerd geworden door dit schrijven en wilt u helpen of geholpen worden, neem dan contact op met het secretariaat van KBO Overijssel via 0572-361177 of via info@kbo-overijssel.nl

Meer berichten