Afbeelding
Foto: RODNEY KERSTEN

VVN opfriscursussen en trainingen in december

Algemeen

Veilig Verkeer Nederland geeft regelmatig voorlichting aan automobilisten, fietsers en scootmobielgebruikers in het verkeer. Voor senioren is mobiliteit belangrijk. Ook het verkeer en de verkeersregels zijn door de jaren heen veranderd. Daarom is essentieel om deze kennis bij te houden.

Zo zijn er bijvoorbeeld op het fietspad in de laatste jaren verschillende voertuigen met diverse snelheden bijgekomen. Denk bijvoorbeeld aan de elektrische stadsfiets, maar ook elektrische racefietsen, bakfietsen, snorfietsen en uiteraard de scootmobiel. Verkeer met verschillende snelheden die allemaal hetzelfde stukje weg delen. Daarnaast zijn er ook items op de weg die er eigenlijk niet horen, zoals veel elektrische steps die formeel niet toegestaan zijn.

In de VVN opfriscursussen wordt ingegaan hoe men om moet gaan met het drukker wordende verkeer. Tevens wordt de kennis over de verkeersregels bijgespijkerd en men ontvangt tips om zo lang mogelijk veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen.

Er zijn voor dit jaar nog twee voorlichtingen voor automobilisten gepland. Op 2 december in Hardenberg en op 7 december in Enschede. Op 9 december is er een scootmobieltraining in Zwartewaterland. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de website: www.vvn.nl/opfriscursussen. Op deze site kunt u ook uw kennis online testen via de online VVN opfriscursus. U kunt kiezen uit een korte en lange test voor automobilisten, fietsers of scootmobielgebruikers.

Afbeelding
Senioren lopen nog groot risico op gevaarlijke valpartij 22 sep., 19:50
Afbeelding
De drukte bij de Luisterlijn houdt aan, en helemaal tijdens de vakantieperiode 22 sep., 13:48
Afbeelding
Ingezonden: Pensioenactie Oost blijft de ontwikkelingen volgen 21 sep., 13:46
Afbeelding
Senioren aantrekkelijk doelwit voor zakkenrollers: hoe voorkom je dit? 21 sep., 08:38
Afbeelding
Omgaan met hitte-stress; je kunt het er warm van krijgen! 20 sep., 13:32
Afbeelding
Lokale Energie Initiatieven (LEI) in Overijssel. 19 sep., 18:00
Afbeelding
Bijzondere reisbestemming: Noord-Portugal 19 sep., 12:57
Afbeelding
Watermolen Bels 19 sep., 09:48