Zalm met kruidenkorst

Ineke Clark is met haar cateringbedrijf “Gezina Maria” een bekend culinair gezicht. In deze rubriek deelt zij haar heerlijke recepten, voorzien van een anekdote passend bij het recept.

Zalm met kruidenkorst

Mijn vader ging vroeger vaak vissen aan de Ems samen met mijn oom Jan die een zeer fanatiek visser was. En ik zie mijn vader zo weer vol trots de bijkeuken inlopen met de vangst van die dag. Een hele emmer vol vis en dat stond dan op het menu de hele week. Vis die naar zand smaakte en vol graat zat. Het heeft een hele tijd geduurd eer ik over dat trauma heen was en vis wel lekker begon te vinden. Voor dit gerecht kun je me wakker maken. Het beste zalmrecept ever, voor in de oven of op de BBQ. Dit is geweldig om te maken voor als je heel veel eters krijgt. Dan neem je in plaats van één zijde er gewoon drie, genoeg voor 25 gasten.

Recept is voor 6 tot 8 personen

- Een hele zalmzijde met vel
- Peterselie flinke bos
- Hele bos dille
- Hele bos bieslook
- 150 gram witte salade kaas (die je goed kunt brokkelen)
- Citroen
- Peper en zout

Neem een ovenschaal waar de vis geheel in past en leg daarin een vel vetvrij bakpapier. Leg hierop de zalm met de huid naar beneden. Bestrooi de zalm met versgemalen peper en grof zeezout. Rasp vervolgens de schil van een halve citroen hierover (niet het wit van de schil)!

Hak de peterselie, dille en bieslook fijn en strooi dit over de zalm. Ongeveer 1 cm dik, beetje aandrukken en kruimel vervolgens de kaas erover. Plaats dit in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Het belangrijkste is dat de zalm niet te gaar word. mag nog bijna rauw zijn van binnen. Dus kijk na 20 minuten of hij goed is. Zet hem met ovenschaal en bakpapier op tafel en serveer er in parten gesneden citroen bij. Lekker met sugar snaps en krieltjes.

Meer berichten