Foto: Picasa

Presentatrice Dorothy Oosting Het boegbeeld van Ziezo Zondag

HENGELO - Geef haar een microfoon en een cameravrouw mee, en ze voelt zich als een vis in het water. Ze is vriendelijk, toetredend, uitdagend en alert en legt laagdrempelig haar contacten. Het is alweer ruim twee jaar geleden dat ze mij thuis bezocht en mij kwam veteren met een heerlijk culinaire streekproductenpakket. 

Dagelijks worden we door de media over het nieuws goed geïnformeerd. Bij mij thuis staat dagelijks de radiozender afgestemd op onze eigen regionale zender, Radio Oost. Bijzondere uitzendingen zijn er voor mij op de zondagochtenden. Na mijn ochtendwandeling rondje Oldenzaal, zorg ik ervoor dat ik voor half negen thuis ben. Ik luister dan eerst naar Muziekpalet met Monique Kokkeler en daarna naar de vriendelijke en altijd opgewekte stem bij het radioprogramma Ziezo Zondag gepresenteerd door Dorothy Oosting. 

Haar stem klinkt door, in Twente, in Salland tot in het land van Vollenhove. Door heel Overijssel, en ook over de provinciegrenzen heen heeft ze haar vaste luisteraars. Menig Tukker op afstand luistert op de zondagochtend naar Ziezo Zondag. Het was in 1990 dat ze het stokje overnam van de toenmalige presentator Bart Wijfjes. Het programma heette destijds ‘Verzoekplaten’. In 2010 kreeg het de naam Ziezo Zondag en samen met Edwin van Hoevelaak presenteerde ze het programma.

Eind 2014 stopte Edwin van Hoevelaak en alleen ging ze verder, en met succes. De programmanaam bleef Ziezo Zondag en ook de stem bleef komen van de toen de nog dertigjarige presentatrice, Dorothy Oosting. Nu is ze al meer dan dertig jaar de stem en het boegbeeld van het Radio Oost programma Ziezo Zondag. Dorothy Oosting, de 60 voorbij, is geboren in Enschede. Met haar prettige stem, zonder Twents accent, presenteert ze het bij velen en vooral bij veel ouderen geliefde zondagochtendprogramma Ziezo Zondag. Reacties van mede-senioren klinken door en zeggen mij, dat ze zeer geliefd is bij de oudere luisteraars. 


Oldenzaler Peter Heideman aan de knoppen - Foto: Picasa

Ze staat dicht bij de medemens en weet op aansprekende wijze het lief en leed uit te dragen en daar waar nodig muzikale ondersteuning te bieden. Dorothy zaait met de door de luisteraars aangevraagde muzikale wensen en ze oogst succes. Ze heeft de verhalen over de personen die een muzikale wens doen steeds goed voorbereid. Wat bijzonder opvalt is dat ze snel contact weet te leggen met de luisteraars. Ze weet het hart van menig luisteraar muzikaal te raken. Haar spontaniteit en opgewektheid is bijzonder. Met een laagdrempelige benadering legt ze de contacten hetgeen bij de luisteraars aanstekelijk werkt. Dorothy heeft de gave de luisteraars aan zich te binden. 

Het aanbieden van een verrassingspakket vol met heerlijke streekproducten is een wekelijkse voltreffer. Ziezo Zondag is een radioprogramma waarin de eigen muziekkeuze centraal staat. Het is niet alleen de muziek, maar ook de bijzondere verhalen van mensen die worden gepresenteerd en de wekelijkse column.

Het radiospelletje ‘Raad de Plaat’, is zeer geliefd bij jong en oud, de prijzen zijn daar weggelegd voor de ware muziekkenners. Ook u kunt iemand nomineren voor het wekelijkse culinaire pakket maar ook u kunt een muzikale wens aanvragen bij een bijzondere gelegenheid of voor een bijzonder persoon. Mail: ziezozondag@rtvoost.nl Dorothy, ga voort is de wens van menig luisteraar.

Foto en tekst: Martin Meijerink

Meer berichten