Würstchen Gulasch

Ineke Clark is met haar cateringbedrijf “Gezina Maria” een bekend culinair gezicht. In deze rubriek deelt zij haar heerlijke recepten, voorzien van een anekdote passend bij het recept.

Würstchen Gulasch

Mijn grote zus kon geweldig koken en van haar heb ik enorm veel geleerd. Ze woonde in Oostenrijk en ik vond het altijd heerlijk om daar te zijn. Dan maakte ze heel vaak dit gerecht waar niet alleen ik maar ook mijn kinderen dol op waren. Jaren later vond ik in een Duitse supermarkt hetzelfde recept bij de kant en klare kruidenmixen van Knorr. Hebben ze toch gewoon het recept van mijn zus gepikt.

Gebruik verse knakworsten, die maken het gerecht zo bijzonder en verder vastkokende aardappelen bijvoorbeeld Nicola. Ik gebruik in plaats van tomatenpuree, tomaten&paprika mix te koop bij de Turkse toko. Koop wel de milde versie als je niet van pittig houd. Serveer er crème fraîche en bruin stokbrood bij.

Ingrediënten:
- 10 verse knakworsten
- 8 kleine aardappelen
- 400 gram haricots verts
- 1 rode puntpaprika
- 4 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1/2 bosje peterselie
- 4 el tomatenpuree
- 3 tl paprikapoeder
- 2 tl suiker
- 500 ml groentebouillon
- Peper/zout

Kook de aardappelen in de schil gaar, pel ze en snijd in grote stukken. Snij de boontjes in drieën en kook ze kort. Snijd de worstjes in plakjes van ongeveer 2 cm dik en de paprika in repen. Fruit de uitjes aan en voeg dan de paprika en knoflook toe. Bak daarna de worst even mee. Doe er dan de paprikapoeder en tomatenpuree bij en bak alles alles kort aan en voeg dan de bouillon, aardappel en boontjes toe. Laat alles 30 min op klein vuur (niet koken) intrekken doe dan de peterselie erbij en klaar is het. Serveer met bruin stokbrood en crème fraîche.

Recept is voor 4 personen.

Meer berichten