Foto:

We gaan hopelijk een mooie zomer tegemoet

Voor u ligt de Hart van Senioren van mei alweer. Op het moment dat ik dit schrijf zijn de coronamaatregelen versoepeld. De terrassen zijn weer geopend, winkelen op afspraak is niet meer nodig, de avondklok is afgeschaft en we mogen weer meer bezoek ontvangen. We gaan hopelijk een mooie zomer tegemoet; waarbij we weer wat meer kunnen genieten van alles wat het leven ons te bieden heeft.

Hopelijk houdt een ieder zich aan de andere voorschriften en is de vaccinatie succesvol, zodat we de Zorg niet met nog meer werk opzadelen. De Zorg mag je echt wel met een hoofdletter schrijven als je ziet welke marathon zij nu al meer dan een jaar loopt. Resultaat van je werk is dat je ziet dat het beter gaat, laten we elkaar en vooral de Zorg dat gunnen zodat we van de ontluikende natuur kunnen gaan genieten en de maatschappij weer open gaat.

Onze medewerkers en de diverse werkgroepen hebben de afgelopen periode niet stil gezeten. Ze hebben diverse projecten ontwikkeld waar wij samen met de provincie Overijssel ons voordeel mee gaan doen. Ook op gemeentelijk niveau worden initiatieven ontwikkeld en ondersteund die van nut kunnen zijn wanneer we straks weer ‘naar buiten’ willen en kunnen. Met veel nieuwe en/of vernieuwde mogelijkheden.

Een en ander leest u hierover in deze krant. Zoals het uitgebreide interview met burgemeester Dr. Volker Pannen van Bad Bentheim en wethouder Evelien Zinkweg van Oldenzaal. Over thema’s als grensoverschrijdend toerisme, de ‘drie B’s’ die we moeten zien in Bad Bentheim en vooral: wat ons bind en ons dient. Zoals u in de film “Beentjes van Sint Hildegard” heeft kunnen zien is een deel van onze provincie zeer verbonden met de Graafschap Bentheim. Ook voor de inwoners van onze provincie die niet zo dicht bij de Graafschap wonen is een dagje Twente en de Grafschaft alleszins de moeite waard deze zomer!

Herman Pieper
Voorzitter KBO Overijssel

Meer berichten