Foto:

Wek- en waarschuwingssysteem: ook iets voor u?

OLDENZAAL - Steeds meer senioren wonen langer zelfstandig. Een mooie ontwikkeling, maar ook een met uitdagingen. Bijvoorbeeld wanneer u kampt met gehoorverlies. Hoe kunt u dan toch zelfstandig en veilig wonen? Een wek- en waarschuwingssysteem biedt dan uitkomst. Martin Meijerink deelt zijn ervaring met zo’n systeem met ons.

Net 70 en nu al slechthorend?
Het begon ruim 15 jaar geleden; mensen uit mijn omgeving maakten mij er op attent dat ik niet alert reageerde wanneer er iets aan mij werd gevraagd. Uiteindelijk maakte ik na (lichte) aandrang een afspraak met de oorarts. De 70 net voorbij en nu al slechthorend, hoe kon dat?

Hoortoestellen, een bijzonder hulpmiddel
“Mogelijk heeft u in uw werkzame leven gehoorschade opgelopen”, zei de oorarts. Zijn gedegen onderzoek resulteerde erin dat ik ben overgegaan tot het aanschaffen van twee hoortoestellen. Een goed besluit; mensen waren weer normaal verstaanbaar en ik kon de vogels weer horen fluiten. Een bijzonder hulpmiddel bij het ouder worden zo heb ik ervaren. Bijzonder is ook dat mijn zorgverzekeraar de aanschafkosten heeft vergoed. Ik kreeg weer alles mee, ook al waren er veel mensen in dezelfde ruimte bijeen. Ik voel mij rijkelijk beloond wanneer ik het theaterbezoek of een concert bijwoon.

Vijf jaar later: ik hoor de deurbel en telefoon niet meer
Inmiddels waren vijf jaar verstreken, de hoortoestellen verouderd en ook het gehoor was achteruit gegaan. Tijdens het tweede bezoek aan de audicien waarbij ik ook mijn bijkomende klachten uitte, het niet horen van de telefoon en de deurbel, werd ik geattendeerd op het MCS – Bellman wek- en waarschuwingssysteem. Het deed mij ruim vijf jaar geleden, snel besluiten om tot aanschaf over te gaan.

Wek- en waarschuwingssysteem vergoed door mijn zorgverzekeraar
Na aanschaf bleek dat het Bellman wek- en waarschuwingssysteem door mijn zorgverzekeraar in bruikleen werd gegeven en dat de kosten volledig werden vergoed. Een extra meevaller ook nog. In mijn woning, ik woon zelfstandig in een appartementencomplex, werd vijf jaar geleden vakkundig door de technische buitendienst van MCS het Bellman wek- en waarschuwingssysteem geïnstalleerd.

Gerust, onafhankelijk en veilig gevoel
Ruim vijf jaar lang heb ik gebruik kunnen maken van dit wek- en waarschuwingssysteem, en tot volle tevredenheid. Zeker tevreden was en ben ik, toen ik vergeten had het gas uit te draaien en de meegeleverde rookmelder zijn werk deed. Goed is ook dat in de nacht, wanneer ik mijn hoortoestellen heb uitgedaan, de meegeleverde en in het systeem opgenomen trilschijf, die bij mij onder het kussen ligt mij rust geeft. Het gevoel van onafhankelijkheid en veiligheid stemt mijn gemoedsrust.

Totaaloplossing naar mijn hart
De appartementbel, de deurbel, de rookmelder, de telefoon met flitssignalering – dit alles is meegeleverd. In mijn slaapkamer staat op het nachtkastje de wekker, onder het kussen ligt de trilschijf en de flitsontvangers staan in alle kamers. Zij behoren allen bij het systeem dat mij en ook u, bij het langer zelfstandig blijven wonen rust en veiligheid kan bieden. Het alarmsysteem is vorige maand na 5 jaar vervangen. De telefonische en schriftelijke afspraken zijn correct nagekomen en uitgevoerd. Met een breed tevreden gevoel kan ik het Bellman wek- en waarschuwingssysteem bij u aanbevelen!

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op: www.multicaresystems.nl

Martin Meijerink

Meer berichten