Foto:

Onderzoek naar slimme woning voor mensen met dementie

NIJMEGEN - Bent u mantelzorger (geweest) van iemand met dementie? Deel dan uw mening over de Interactieve Woonkamer! Het lectoraat Architecture in Health van de Hogeschool Arnhem Nijmegen onderzoekt hoe het sociaal ruimtelijk ontwerp van de omgeving kan bijdragen aan de gezondheid en het welbevinden van mensen.

In het project de ‘Interactieve Woonkamer’ onderzoeken wij hoe een ‘slimme’ woonkamer een aantal taken van mantelzorgers kan overnemen, door ouderen met dementie met projecties, licht- en geluidsignalen te ondersteunen.

Het onderzoek
Via enkele video-impressies krijgt u een uniek inkijkje in de ‘Interactieve Woonkamer’. Hierna volgen er enkele vragen over de bruikbaarheid van het systeem bij het ondersteunen van mensen met dementie in hun dagelijks leven. U bepaalt zelf wanneer u de vragenlijst invult. Het onderzoek zal minimaal 20 minuten van uw tijd in beslag nemen.

Oproep
Bent u mantelzorger (geweest) van iemand met dementie en wilt u meedoen aan dit volledig online onderzoek? Neem dan contact op met de onderzoekers Ivo Maathuis (ivo.maathuis@han.nl), of Marleen van Beuzekom (m.vanbeuzekom@han.nl). We zijn benieuwd naar uw mening!

Meer berichten