Foto:

Walking Football populairder dan ooit!

ENSCHEDE - “Walking Football” is bestemd voor 60-plussers; het is de meest groeiende sport in Nederland en daarbuiten. Het is meer dan “lopend voetballen” en gaat veel verder dan alleen maar een “balletje trappen”. Het stelt mannen én vrouwen in de gelegenheid om op ongedwongen, sociale manier aan hun fitheid te werken. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om een leven lang te blijven genieten van de voetbalsport en op deze manier betrokken te blijven bij een vereniging.

Walking Football kun je een beetje vergelijken met zaalvoetbal, maar dan buiten, en de regels zijn een beetje aangepast. Er wordt gespeeld op een kwart veld met 6 tegen 6 met minidoeltjes zonder keeper. De bal moet onder heuphoogte blijven, geen slidings en vooral... niet rennen! “Ouderdom komt met gebreken” zegt een spreekwoord en Nederland vergrijst in een rap tempo. Afgelopen jaar telden we 3,5 miljoen 60-plussers en dat zal de komende jaren explosief groeien.

Sociale functie
Walking Football is een enerzijds een uitgerekend preventief middel om gepast te bewegen en je conditie op peil te houden, anderzijds is het sociale aspect een zeer belangrijke factor met het klimmen der jaren. Stichting Walking Football Twente-Euregio bestaat al 5 jaar en is als pijler ondergebracht bij “FC Twente Scoren in de Wijk”. Deze stichting helpt bij het opstarten van Walking Football bij amateurverenigingen en organiseert presentaties en demo’s in de Eu(regio).

Meer informatie
Lijkt het je leuk en wil je op verantwoorde manier bewegen met enig wedstrijdelement er in, mail of bel j.prophitius@wfte.nl mobiel 06-51325040.

Jan Prophitius, bestuurslid stichting Walking Football Twente Euregio/FC Twente OldStars.

Meer berichten