Foto:

Boek Het 50+ brein

OVERIJSSEL - Ouderdom komt met gebreken geeft het spreekwoord aan, ontegenzeggelijk, maar er is niet alleen sprake van verlies en verval maar ook ontwikkeling van, door ervaring aangeleerde, nieuwe vaardigheden in de hersenen.

Hoogleraar Margriet Sitskoorn combineert in haar nieuwe boek ‘Het 50+ brein’ nieuwe wetenschappelijke inzichten over de ouder wordende hersenen met de in een eerder boek, ‘Lang leven de hersenen’, beschreven kennis. Het nieuwe boek heeft naast de meest recentelijke wetenschappelijke kennis ook een programma om zelf vitaal ouder worden te bevorderen. Met de actuele kennis beschreven in dit boek kunnen we onbenutte mogelijkheden gebruiken, dogma’s doorbreken en de kwaliteit van leven verbeteren.

Over Margriet
Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Tilburgse University en BIG-geregistreerd klinisch neuropsycholoog. Naast haar wetenschappelijk werk publiceert zij in verschillende bladen. Eerder verscheen van haar hand ‘Het maakbare brein’, ‘Ik wil iets van jou, jij wil iets van mij’, ‘Ik2’ en ‘HersenHack’ en nu ‘Het 50+brein’. Het boek ‘Het 50+ brein’ is verkrijgbaar bij de boekhandel. De investering bedraagt in paperback € 15,- en als E-book € 8,99. Een aanrader voor wie de onbenutte mogelijkheden wil gebruiken om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Meer berichten