Martin en Huub
Martin en Huub (Foto: © MAX)

Tv-programma “Langs de Rijn”

Begin vorig jaar werd door omroep MAX het tv-programma “Langs de Rijn” uitgezonden. Een serie bestaande uit 5 delen met schrijver Martin Hendriksma (auteur) en Huub Stapel (acteur).

Ze maken een epische tocht langs deze belangrijke rivier, vanaf een nietig stroompje bij de bron (Tomasee in Zwitserland) tot een brede en machtige rivier die uitmondt in de Noordzee bij Hoek van Holland. In die vijf afleveringen komen beiden verschillende bezienswaardigheden tegen zoals de grootste waterval (150 meter breed en 23 meter hoog) van Europa, de waterval van Schaffhausen, de Lorelei, de Deutsche Eck bij Koblenz waar de Moezel in de Rijn stroomt, de Drachenfels bij Königswinter, te veel om op te noemen. Onderweg wordt de Rijn gevoed door andere bekende Duitse rivieren zoals de Neckar, de Main, de al eerder genoemde Moezel, de Lahn, de Ruhr en de Lippe om in Spijk ons land binnen te stromen. Vanaf Andermatt Zwitserland tot en met Hoek van Holland ligt er grotendeels, langs de Rijn een fietspad van wel 1230 kilometer. Het traject is redelijk vlak en veel senioren hebben delen van deze mooie route gefietst.

Mooie serie
Heel veel mensen hebben met plezier deze serie gevolgd, ook al omdat ze vele plaatsen en bezienswaardigheden herkennen tijdens vakanties langs deze prachtige rivier, of zelf een cruise op Rijn hebben gemaakt. Heeft u de uitzendingen gemist of wilt u de programma’s nog een keer zien dat kan via deze link op uw laptop of PC: https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/langs-de-rijn/

Ruud Hoemakers
Belangenbehartiger KBO PCOB Overijssel

Meer berichten