Afbeelding
Foto: Shutterstock

Het estafettestokje doorgeven

Algemeen

Een intrigerende metafoor, om op het juiste moment het estafettestokje door te geven aan de volgende loper. Het vereist oefening, timing en goede afspraken om een hardloopestafette te winnen. Allereerst heb je mensen nodig die dit ambiëren, die in deze tak van sport willen excelleren. Oefening baart kunst is een gezegde en de wil om het doel te bereiken genereerd succes.

De KBO PCOB verenigingen zijn een seniorenorganisatie van betekenis in heel Nederland. Als seniorenorganisatie zijn wij er voor alle leden in zijn algemeenheid en voor de leden van KBO PCOB Overijssel in het bijzonder. De bovenstaande metafoor past ook naadloos op onze verenigingen. Wij oudere senioren moeten ook het estafettestokje op de juiste manier doorgeven aan de jongere senioren en zorgen dat we als 1ste finishen. Dat vereist oefening, timing en goede afspraken, dat komt echt niet vanzelf. Als we deze aspecten niet serieus nemen verliezen we de wedstrijd en ook de opgebouwde kennis en ervaring die wij hebben als belangenbehartiger van en voor de ouder wordende mens.

Binnen KBO PCOB Overijssel is een nieuwe werkgroep van start gegaan, de werkgroep Ledenwerving. Deze werkgroep richt zich op het werven van jongere senioren. We hebben een strategisch meerjaren plan bepaald en een tactische marsroute met daarin een schema met tijd en activiteiten.

Dus, jonge of oudere senior, wie durft deze uitdaging aan, wie durft met ons mee te doen met deze estafette. Kennis en ervaring is niet vereist, enthousiasme, betrokkenheid en resultaatgerichtheid zijn de eigenschappen die we in deze werkgroep nodig hebben. Juist in deze tijd, waar we elkaar nauwelijks fysiek kunnen treffen, kunnen we dingen voorbereiden om als het weer mogelijk is actief op pad gaan om leden te werven. We kunnen het niet alleen.

Voelt u zich aangesproken, mail dan naar info@kbo-overijssel.nl met vermelding van uw telefoonnummer, uw word dan teruggebeld door een van leden van deze werkgroep.

Ruud Hoemakers

Namens Werkgroep Ledenwerving

Afbeelding
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 19 apr, 14:00
Afbeelding
Gestoomde zalm met gebakken asperges en witte-wijnsaus 19 apr, 09:59
Ester Bertholet.
Ester Bertholet legt uit: wat is delier nu precies? 18 mrt, 12:12
Een gang vol obstakels hindert ook de brandweer bij de bluswerkzaamheden
Plaats géén spullen in de galerij of gang 17 mrt, 14:14
Wanneer zelfstandig naar het theater wat lastiger is, biedt Vier het Leven de helpende hand.
Ook weer naar het theater dankzij Vier het Leven! 16 mrt, 14:05