Goede tip van een 100-jarige | Hart van Senioren
Foto: Martin Meijerink

Goede tip van een 100-jarige

Ze wenkt vanachter het raam naar mij, als ik buiten de mooie boog bewonder die door de Naobers voor haar is opgezet. Het kan niet missen hier woont ze de 100-jarige Anneke. De buren hebben buiten op veilige afstand van elkaar zojuist een muzikale aubade gebracht.

Ze straalt en is blij verrast dat er zoveel aandacht aan haar verjaardag wordt geschonken. Eenmaal binnen kijk ik in de pretoogjes van een 100-jarige die er voor haar leeftijd stralend uitziet. Een echte bikkel, het is niet alleen haar vriendelijke uitstraling, maar ook door haar alertheid laat ze zien dat hier een 100-jarige zit die tot de boog der sterken behoort. Ze straalt deze vitale verschijning. Als ik haar vraag wat het recept is om zo oud te worden dan heeft ze haar antwoord zo bij de hand. Regelmaat in het dagelijkse bezig zijn en bezig blijven.

Goed en gezond eten en dat doet ze, ze kookt nog dagelijks haar eigen potje. Bij mijn vertrek wijst ze mij nog even extra op de hometrainer die in de kamer staat (Betersport.nl). "In beweging blijven hoor", zegt ze, "minimaal drie keer per dag 30 minuten." Thuisgekomen overdenk ik (85-jarige) dat ik nu ik morgens niet meer zoveel wandel (corona) toch ook in beweging moet blijven. Thuis gekomen via internet diezelfde dag nog contact met Betersport.nl en dan gaat het in een rap tempo. De betaling gedaan op donderdagmiddag, een mail dat de betaling is ontvangen en dat de levering ingang is gezet. Een uur later laat Westerman Multimodal logistics uit Nieuwleusen weten dat vrijdagmorgen de andere dag dus, om 8.30 uur de hometrainer zal worden bezorgd. Keurig plaatst pakketbezorger Maickel de ingepakte hometrainer in mijn woonkamer.

Ik lees nog eens de meegezonden mail en ontdek dat er voor een gering bedrag een monteur voorbij komt om de hometrainer te installeren. Communicatie ten top, want maandag 04 januari bericht Betersport dat de monteur is besteld en dat na overmaking van €68,95 er een monteur zal komen om de hometrainer in elkaar te zetten. Een uur later belt de monteur en laat weten dat hij donderdagmorgen komt om de hometrainer te monteren. Vakkundig en binnen een uur is alles geregeld. Ik neem de tips van Anneke nog eens door. Zelf koken is al jaren mijn hobby. Ik treedt in de fietssporen van Anneke en hoop zo vitaal en fit te blijven op weg naar de 100.

Foto en tekst: Martin Meijerink

Meer berichten