Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Samen trekken wij ten strijde!

Algemeen

OLDENZAAL - Ze is werkzaam als Cliëntenadviseur / Casemanager dementie bij Zorgfederatie Oldenzaal en ze kan het dan ook niet nalaten om vanuit haar functie, maar nog meer gedreven vanuit haar eigen motivatie, om aandacht te blijven geven en te vragen als het gaat om dementie.

Samen vertrouwd en dichtbij, niet alleen hier in Oldenzaal maar in heel ons land trekken beroepskrachten en vrijwilligers ten strijde tegen dementie. Gerda Bisperink en haar collega's laten wij niet als roependen in de woestijn staan. U sluit zich toch ook aan als vrijwilliger, ondersteuner, of als ondernemer, en gaat zich inzetten voor een dementievriendelijk Oldenzaal?

Training
Volg in deze coronatijd een online training: ‘GOED omgaan met dementie’. Help je mee om Nederland dementievriendelijker te maken? Dementie wordt volksziekte nummer 1. We krijgen er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of binnen je vereniging. Dat is soms zwaar, maar als we allemaal een beetje moeite doen, kunnen we veel voor elkaar betekenen. Zodat mensen met dementie en mensen in hun omgeving zo lang mogelijk van het leven kunnen blijven genieten. Nu door de coronamaatregelen veel activiteiten van verenigingen, clubs etc. stil liggen hebt u misschien tijd om een online training te volgen. Thuis, achter de computer, is het mogelijk om meer informatie te krijgen over dementie. Want iedereen kan dementievriendelijk worden.

Aanmelden
Wil jij dementievriendelijk worden? Meld je dan aan op www.samendementievriendelijk.nl. Na aanmelding ontvang je een mail. Daarmee krijg je toegang tot de online training 'GOED omgaan met dementie'. In deze training doorloop je vier situaties waarin iemand met dementie je hulp goed kan gebruiken. Het doel is dat mensen dementie niet alleen weten te herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. Meld je dus aan op www.samendementievriendelijk.nl en doe de training! Zo help je mee om Nederland dementievriendelijk te maken. Dankjewel!

Meer informatie
Meer informatie? Op de website www.samendementievriendelijk.nl lees je meer over wat je kunt doen in je buurt, voor mantelzorgers of in je bedrijf. Zoek je contact? bel: 0800-6002 op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur. Email: info@samendementievriendelijk.nl. Maar u kunt ook terecht bij de werkgroep ‘Een Oldenzaal waar mensen met dementie meedoen', bereikbaar via Impuls Oldenzaal op 0541-57 14 14 of info@impuls-oldenzaal.nl

Foto en tekst Martin Meijerink

Ester Bertholet.
Ester Bertholet legt uit: wat is delier nu precies? 18 mrt, 12:12
Een gang vol obstakels hindert ook de brandweer bij de bluswerkzaamheden
Plaats géén spullen in de galerij of gang 17 mrt, 14:14
Wanneer zelfstandig naar het theater wat lastiger is, biedt Vier het Leven de helpende hand.
Ook weer naar het theater dankzij Vier het Leven! 16 mrt, 14:05
Goede mondzorg is juist ook voor ouderen erg belangrijk.
Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistent(e)... 16 mrt, 13:48
Zonnestroom is een mooie, duurzame investering.
Grootouders voor het Klimaat in actie voor wind- en zonnestroom 15 mrt, 16:10
Een inwoner van Sardinië.
Gezonder leven in de 'Blue Zones' 15 mrt, 15:44
Afbeelding
Recept: Mosselen op z'n Italiaans 15 mrt, 15:39
De wandelingen over de Smartfloor trokken veel deelnemers en belangstellenden.
Beter inzicht in uw eigen valrisico 15 mrt, 13:37