“Altijd iemand om op terug te kunnen vallen” | Hart van Senioren
Foto: Shutterstock.com

“Altijd iemand om op terug te kunnen vallen”

HENGELO - Ouderen willen niet worden betutteld en vooral hun zelfstandigheid behouden. En dat gaat gelukkig vaak goed. Maar in deze tijd waarin steeds minder een beroep kan worden gedaan op mantelzorgers en ook de thuiszorg tegen grenzen aanloopt kan een extra steuntje in de rug net het verschil maken. Een Buuf is dan een uitkomst.

De meeste ouderen willen zelf bepalen hoe ze hun leven inrichten. Het accepteren van hulp is lastig. Het is een grote stap om een ‘vreemd’ iemand toe te laten in je leven. Toch is het belangrijk om hier op tijd over te praten. Want als er acuut hulp nodig is, dan is het fijn als hier iets voor geregeld is. Zodat een bekend gezicht komt helpen. Ondersteuning voor ouderen gaat om zaken als hulp bij het op orde houden van het dagelijks leven, gezellige aanspraak, hand en spandiensten in en om het huis, er samen op uit gaan, mee naar de specialist of gewoon een oogje in het zeil houden. Belangrijkste is dat de oudere bepaalt wie er komt en waarmee wordt geholpen. Dat geeft een veilig en vertrouwd gevoel. Ook en misschien wel juist in Coronatijd.

Buuf van Brokant
Een van de organisaties die gespecialiseerd is in deze hulp is Brokant. Bij Brokant kan men een beroep doen op een Buuf, een particuliere ‘buurvrouw’ die ouderen per uur of dagdeel kunnen inhuren. Ook als er nog geen hulp nodig is maar het belangrijk is om op iemand terug te kunnen vallen. Omdat een oudere goed voorbereid wil zijn, de mantelzorger overbelast raakt, er geen netwerk is of omdat de familie ver weg woont en het een geruststellend idee vindt als iemand beschikbaar is. Dan is er de mogelijkheid van een Buufabonnement waarbij een vaste Buuf contact onderhoudt, een oogje in het zeil houdt en aan de slag gaat als er daadwerkelijk hulp nodig is. Een geruststellend idee voor iedereen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.brokant.nl of neem contact op met Caroline Coumans op 06 53544328

Meer berichten