Afbeelding
Foto: Hessel Bosch

ZING!groep: Vroege Vogels

Algemeen

ENSCHEDE - Wie kent dit gevoel niet: de wekker gaat om zeven uur en je denkt, pfff…, weer zo’n dag. Soms wil je gewoon uitbreken uit de sleur en de dag niet met moetjes, maar met ME-TIME beginnen. Kom dan vanaf 6 oktober zingen bij de Vroege Vogels en ga swingend naar je werk, iedere dinsdag van 8.15 tot 9.15 uur op de Zangwerkplaats Enschede aan de Roombeek.

De maand oktober is een vrijblijvende proefmaand. Onder leiding van zangcoach Janina Stopperka worden de muziekculturen uit de wereld ontdekt. Jiddisj, Roma, Afrikaans, Indiaas, Arabisch, Iers, New age - hoopgevende, vaak uitbundige wereldmuziek en mantra’s, meestal met eenvoudige melodieën en korte teksten, zodat het hoofd even kan uitrusten. Wie graag creatief is mag er tweede stemmen bij bedenken. Doel is niet om ergens op te treden, maar om al zingende overtollige spanningen naar mooie samenzang te transformeren, de eindeloze stroom van gedachten even te stoppen en ruimte te maken voor gevoelens van verbondenheid, innerlijke vrede en liefde.

Creatieve zinggroep
Vroege Vogels is een creatieve zinggroep, die een vrije ruimte creëert, waarin je op eigenwijze manier je muzikaliteit kunt ontwikkelen. Ieder draagt zijn eigen steentje bij aan de mooiste versie van een (in basis) eenvoudig lied. Janina zal zonodig ook tips en oefeningen geven voor het improviseren van tweede stemmen. Het begint altijd heel rustig en wordt dan langzaamaan wat uitbundiger. Zangeres en zangcoach Janina Stopperka ontwikkelde in de afgelopen jaren eigentijdse zangprojecten in Enschede en Amsterdam, waarin mensen de ruimte krijgen om creatief en authentiek samen te zingen, zoals bijvoorbeeld de Soul Singing Sunday in Amsterdam Blijburg of het JazzSingers-project in Enschede. Sinds 2014 heeft zij haar eigen creatieve zangwerkplaats op Ateliercomplex Zessprong aan de Roombeek. Wil je meedoen, dan kun je mailen naar j_stopperka@hotmail.com. Meer informatie vindt je op www.zangwerkplaats-enschede.nl

Ester Bertholet.
Ester Bertholet legt uit: wat is delier nu precies? 18 mrt, 12:12
Een gang vol obstakels hindert ook de brandweer bij de bluswerkzaamheden
Plaats géén spullen in de galerij of gang 17 mrt, 14:14
Wanneer zelfstandig naar het theater wat lastiger is, biedt Vier het Leven de helpende hand.
Ook weer naar het theater dankzij Vier het Leven! 16 mrt, 14:05
Goede mondzorg is juist ook voor ouderen erg belangrijk.
Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistent(e)... 16 mrt, 13:48
Zonnestroom is een mooie, duurzame investering.
Grootouders voor het Klimaat in actie voor wind- en zonnestroom 15 mrt, 16:10
Een inwoner van Sardinië.
Gezonder leven in de 'Blue Zones' 15 mrt, 15:44
Afbeelding
Recept: Mosselen op z'n Italiaans 15 mrt, 15:39
De wandelingen over de Smartfloor trokken veel deelnemers en belangstellenden.
Beter inzicht in uw eigen valrisico 15 mrt, 13:37