Deze kun je beter niet eten, ze zijn van metaal. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Deze kun je beter niet eten, ze zijn van metaal. (Tekst/foto: Martin Meijerink) Foto: Picasa

De vissen op het droge: vanaf nu een nieuwe culinaire rubriek

Algemeen

Tijdens het schrijven van deze introductie draai ik een Nederlandstalig lied van Hans De Booij op de boxen: “Ik hou van alle vrouwen.” Ik, een 88-jarige, sluit mij aan bij De Booij en zing mee. Ook ik hou van vrouwen (vriendinnen), maar beslist niet van álle. 

Vriendinnen uit de kunst en cultuur spreken mij aan, maar mijn voorkeur gaat uit naar vriendinnen uit de culinaire sector. Ik ben bijzonder ingenomen dat de liefde voor koken mij vroegtijdig is aangereikt zeker nu ik al meer dan 18 jaar mijn eigen potje kook. Ik vind het heerlijk om af en toe een culinair uitstapje te maken buitenshuis, maar zelfstandig koken in mijn eigen keukentje is een heerlijke bezigheid. 

Voorkeur heb ik zeker: met name de vangsten uit de Noordzee. Van een vispannetje met zalm en kabeljauw in de oven kan ik heerlijk genieten. Maar ook de mosselpan, de slowcooker, en de cataplana zijn mijn hulpjes bij mijn culinaire uitstapjes thuis.

Vorig jaar hadden we al met elkaar geschreven en gesproken maar nu is de vangst binnen. Ze doet het; ze heeft ja gezegd. Maandelijks gaat ze ons verrassen met haar culinaire visrecepten in de bijlage Hart voor Senioren. Dus introduceer ik bij u mijn culinaire vriendin, Mirjam Bannink-Vloothuis. Een culinaire vriendin is iemand die van koken houdt en het leuk vindt om anderen te verwennen met haar kookkunsten. Ze is de perfecte gastvrouw en weet precies hoe ze haar gasten moet vermaken. Of het nu gaat om een intiem diner voor twee of een feestje, ze weet hoe ze de juiste sfeer kan creëren.

Een culinaire vriendin is niet alleen goed inkoken, maar ook in het presenteren van haar gerechten. Ze weet hoe ze haar gerechten op een mooie manier kan serveren en hoe ze de tafel kan decoreren om de juiste sfeer te creëren. Een culinaire vriendin is iemand die graag nieuwe dingen uitprobeert. Mirjam is altijd op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten om uit te proberen. Ze houdt ervan om te experimenteren met verschillende smaken en texturen om zo haar eigen unieke gerechten te creëren. Mirjam is iemand die er plezier in heeft om anderen te verwennen met haar kookkunsten. Als u zo’n vriendin hebt, mag u zich gelukkig prijzen! Mijn vriendin mag ook úw vriendin worden, want Mirjam gaat haar visrecepten met ons delen. In deze uitgave van de Hart voor Senioren presenteert ze haar eerste, heerlijke visrecept.

Martin Meijerink

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 14 uur geleden
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 15 uur geleden
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 19 apr, 14:00
Afbeelding
Gestoomde zalm met gebakken asperges en witte-wijnsaus 19 apr, 09:59
Ester Bertholet.
Ester Bertholet legt uit: wat is delier nu precies? 18 mrt, 12:12
Een gang vol obstakels hindert ook de brandweer bij de bluswerkzaamheden
Plaats géén spullen in de galerij of gang 17 mrt, 14:14
Wanneer zelfstandig naar het theater wat lastiger is, biedt Vier het Leven de helpende hand.
Ook weer naar het theater dankzij Vier het Leven! 16 mrt, 14:05