Deze kun je beter niet eten, ze zijn van metaal. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Deze kun je beter niet eten, ze zijn van metaal. (Tekst/foto: Martin Meijerink) Foto: Picasa

De vissen op het droge: vanaf nu een nieuwe culinaire rubriek

Algemeen

Tijdens het schrijven van deze introductie draai ik een Nederlandstalig lied van Hans De Booij op de boxen: “Ik hou van alle vrouwen.” Ik, een 88-jarige, sluit mij aan bij De Booij en zing mee. Ook ik hou van vrouwen (vriendinnen), maar beslist niet van álle. 

Vriendinnen uit de kunst en cultuur spreken mij aan, maar mijn voorkeur gaat uit naar vriendinnen uit de culinaire sector. Ik ben bijzonder ingenomen dat de liefde voor koken mij vroegtijdig is aangereikt zeker nu ik al meer dan 18 jaar mijn eigen potje kook. Ik vind het heerlijk om af en toe een culinair uitstapje te maken buitenshuis, maar zelfstandig koken in mijn eigen keukentje is een heerlijke bezigheid. 

Voorkeur heb ik zeker: met name de vangsten uit de Noordzee. Van een vispannetje met zalm en kabeljauw in de oven kan ik heerlijk genieten. Maar ook de mosselpan, de slowcooker, en de cataplana zijn mijn hulpjes bij mijn culinaire uitstapjes thuis.

Vorig jaar hadden we al met elkaar geschreven en gesproken maar nu is de vangst binnen. Ze doet het; ze heeft ja gezegd. Maandelijks gaat ze ons verrassen met haar culinaire visrecepten in de bijlage Hart voor Senioren. Dus introduceer ik bij u mijn culinaire vriendin, Mirjam Bannink-Vloothuis. Een culinaire vriendin is iemand die van koken houdt en het leuk vindt om anderen te verwennen met haar kookkunsten. Ze is de perfecte gastvrouw en weet precies hoe ze haar gasten moet vermaken. Of het nu gaat om een intiem diner voor twee of een feestje, ze weet hoe ze de juiste sfeer kan creëren.

Een culinaire vriendin is niet alleen goed inkoken, maar ook in het presenteren van haar gerechten. Ze weet hoe ze haar gerechten op een mooie manier kan serveren en hoe ze de tafel kan decoreren om de juiste sfeer te creëren. Een culinaire vriendin is iemand die graag nieuwe dingen uitprobeert. Mirjam is altijd op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten om uit te proberen. Ze houdt ervan om te experimenteren met verschillende smaken en texturen om zo haar eigen unieke gerechten te creëren. Mirjam is iemand die er plezier in heeft om anderen te verwennen met haar kookkunsten. Als u zo’n vriendin hebt, mag u zich gelukkig prijzen! Mijn vriendin mag ook úw vriendin worden, want Mirjam gaat haar visrecepten met ons delen. In deze uitgave van de Hart voor Senioren presenteert ze haar eerste, heerlijke visrecept.

Martin Meijerink

Neem altijd contact op met de huisarts als je het bewustzijn hebt verloren na een val.
Veilig thuis: Creëren van een valvrije omgeving voor ouderen 10 uur geleden
Ook senioren zijn steeds vaker online op zoek naar nieuwe contacten. Dit brengt wel risico's met zich mee.
Senioren lopen groter risico op datingfraude: pas dus goed op! 19 feb, 13:36
Laat uw ogen regelmatig controleren, zeker wanneer u het idee hebt dat er iets mis is.
Praat met uw arts over oogklachten 18 feb, 13:33
De Maas bij Cuijk.
Fietsen langs de Maas: één van de mooiste fietstochten van ons land 17 feb, 13:29
Schaken combineert sociale interactie met een spel dat steeds weer nieuwe vragen oproept en is daarom een goede manier om het brein actief te houden.
Fitte hersenen met geheugentraining 17 feb, 10:25
Jeroen Schopman.
Cursusaanbod bij de bibliotheek helpt iedereen digitaal meedoen! 16 feb, 16:23
Ook Trudy ging al digitaal! (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Werk ook aan het verbeteren van je eigen digitale vaardigheden 16 feb, 15:20
De toppers van deze week 'Poor Things' en 'Dune (Part One)' zijn lang genoeg voor een grote popcorn.
Filmreviews: nu in de bioscoop 16 feb, 14:39