Mirjam Bannink-Vloothuis
Mirjam Bannink-Vloothuis Foto: Mirjam Bannink-Vloothuis

Recept: Pappardelle met zalmreepjes, gestoomd in tomaat-roomsaus

Algemeen

Ik heb voor de lezers weer een smakelijk, doch zeer eenvoudig te maken pastagerecht: pappardelle met zalmreepjes, gestoomd in tomaat-roomsaus. Laat deze column ook vooral een bron van inspiratie zijn.....Sommige ingrediënten zijn optioneel, afhankelijk van wensen, smaak of allergieën. Ik hoop dat u na het kokkerellen zult zeggen: verrukkelijk!

Mirjam Bannink-Vloothuis

Ingrediënten

  • Verse zalm (zonder huid)
  • Kookroom
  • Lente-uitje
  • Tomaat
  • Knoflook
  • Vers pepertje
  • Pappardelle

Bereiding

  • Bak in een koekenpan het gesneden lente-uitje, knoflook en gesneden vers pepertje aan. Ondertussen de zalm (zonder huid) in reepjes van 1 cm snijden. De zalmreepjes aan beide kanten bestrooien met peper en zout.
  • Breng ondertussen water voor de pasta aan de kook.
  • Voeg aan het “uien-mengsel’ de in blokjes gesneden tomaat toe, en vervolgens de kookroom. Breng alles op smaak met peper en zout.
  • Kook de pasta beetgaar (al dente).
  • Laat in de roomsaus de zalmreepjes KORT aan beide kanten even stoven, tot deze mooi roze zijn. Zalm mag nog iets rauwig van binnen zijn!!!
  • Serveer de pasta op een bord, met daaroverheen de zalm en de saus. Nog even garneren met een takje groen.

En nu genieten maar......Salud!

Afbeelding
PCOB en ANBO op weg naar een nieuwe vereniging 13 nov., 15:27
Afbeelding
De naasten, de vrijwilligers en de omgeving 13 nov., 10:24
Afbeelding
Recept: Pappardelle met zalmreepjes, gestoomd in tomaat-roomsaus 12 nov., 17:22
Afbeelding
Als de blaadjes vallen... 12 nov., 12:19
Afbeelding
Stook veilig of stook niet 11 nov., 20:12
Afbeelding
Christmas carols en veel gezelligheid in de Stadsherberg in Enschede 11 nov., 11:11
Afbeelding
Ruim 150 matches tussen studenten en senioren in Twente 10 nov., 15:21
Afbeelding
Van Haag tot Wal Festival vertelt verhalen van vroeger en nu 10 nov., 08:07