
Recept: Pappardelle met zalmreepjes, gestoomd in tomaat-roomsaus
AlgemeenIk heb voor de lezers weer een smakelijk, doch zeer eenvoudig te maken pastagerecht: pappardelle met zalmreepjes, gestoomd in tomaat-roomsaus. Laat deze column ook vooral een bron van inspiratie zijn.....Sommige ingrediënten zijn optioneel, afhankelijk van wensen, smaak of allergieën. Ik hoop dat u na het kokkerellen zult zeggen: verrukkelijk!
Mirjam Bannink-Vloothuis
Ingrediënten
- Verse zalm (zonder huid)
- Kookroom
- Lente-uitje
- Tomaat
- Knoflook
- Vers pepertje
- Pappardelle
Bereiding
- Bak in een koekenpan het gesneden lente-uitje, knoflook en gesneden vers pepertje aan. Ondertussen de zalm (zonder huid) in reepjes van 1 cm snijden. De zalmreepjes aan beide kanten bestrooien met peper en zout.
- Breng ondertussen water voor de pasta aan de kook.
- Voeg aan het “uien-mengsel’ de in blokjes gesneden tomaat toe, en vervolgens de kookroom. Breng alles op smaak met peper en zout.
- Kook de pasta beetgaar (al dente).
- Laat in de roomsaus de zalmreepjes KORT aan beide kanten even stoven, tot deze mooi roze zijn. Zalm mag nog iets rauwig van binnen zijn!!!
- Serveer de pasta op een bord, met daaroverheen de zalm en de saus. Nog even garneren met een takje groen.
En nu genieten maar......Salud!