Afbeelding

Voorwoord

Algemeen

Op het moment van schrijven loopt de zomervakantie weer ten einde. Hoewel de zomer aanvankelijk niet heel zomers verliep, heeft ook u hopelijk toch kunnen genieten van wat mooie dagen.

Ook was eenzaamheid voor u hopelijk een vreemd woord. In de aanloop naar de vakantieperiode deden ouderenbonden, gemeenten en lokale welzijnsorganisaties veel oproepen om wat extra naar elkaar om te kijken in deze tijd. Immers, wanneer iedereen in je omgeving weg is, kan een zomervakantie lang duren. Gelukkig gaan wel steeds meer activiteiten gewoon door in de zomervakantie. De zomereenzaamheid is wat dat betreft een erkend probleem tegenwoordig.

Voor je het weet duiken we al weer de herfst in; een tijd die zich ook uitstekend leent voor mooie tochten in de natuur of juist binnen genieten van de rust en je eigen hobby’s. Daarnaast volgen we ook met interesse de komende ontwikkelingen in de politiek, nu de verkiezingscampagnes weer op gang komen. 

Hopelijk zetten alle partijen gezamenlijk in op het zo goed mogelijk ondersteunen van de steeds grotere groep senioren. Met aandacht voor hun inkomenspositie, maar ook de beschikbaarheid van zorg en ondersteuning op langere termijn. 

Wat het najaar ons precies brengt weten we op dit moment nog niet. Uiteraard hopen we op een lange, gezellige nazomer om van te genieten.

Tot ziens in de volgende editie van Hart van Senioren!

Afbeelding
Senioren lopen nog groot risico op gevaarlijke valpartij 22 sep., 19:50
Afbeelding
De drukte bij de Luisterlijn houdt aan, en helemaal tijdens de vakantieperiode 22 sep., 13:48
Afbeelding
Ingezonden: Pensioenactie Oost blijft de ontwikkelingen volgen 21 sep., 13:46
Afbeelding
Senioren aantrekkelijk doelwit voor zakkenrollers: hoe voorkom je dit? 21 sep., 08:38
Afbeelding
Omgaan met hitte-stress; je kunt het er warm van krijgen! 20 sep., 13:32
Afbeelding
Lokale Energie Initiatieven (LEI) in Overijssel. 19 sep., 18:00
Afbeelding
Bijzondere reisbestemming: Noord-Portugal 19 sep., 12:57
Afbeelding
Watermolen Bels 19 sep., 09:48