Afbeelding

Creatief talent maakt kans op 300 euro

Algemeen

De Other Stories Art Tour roept de inwoners van Twente op om hun persoonlijke verhaal, gedicht, kunstwerk of andere creatieve bijdrage – geïnspireerd door een kunstwerk in de openbare ruimte van Enschede – in te sturen. Deelnemers maken kans op één van de drie geldprijzen ter waarde van 300 euro. Meedoen kan nog tot en met 15 juni 2023.

De initiatiefnemers willen op deze manier zoveel mogelijk mensen aan laten haken bij hun missie: nieuwe, meerstemmige verhalen delen over kunst in de openbare ruimte. Alle creatieve inzendingen zijn welkom, van gedichten tot nieuwe kunstwerken, geïnspireerd door een bestaand werk in de openbare ruimte. Mensen die kans willen maken op de prijs wordt gevraagd een YouTube video van hun bijdrage te delen door een e-mail met de YouTube link te sturen aan info@otherstoriesarttour.nl. Begin juli 2023 wordt bekend gemaakt welke drie deelnemers met het geldbedrag naar huis gaan. Zie www.otherstoriesarttour.nl voor meer informatie.

Kunst in de wijk is van iedereen

Enschede telt zo’n 150 tot 200 kunstwerken in parken, buurten en langs de openbare weg. Other Stories Art Tour brengt deze kunstwerken tot leven door nieuwe verhalen toe te voegen. Het project is een initiatief van theatermaker Regine Hilhorst, kunstenaar Viktoria Gudnadottir en kunsthistorica Gemma Boon. Boon: “Kunst in de openbare ruimte is veel meer onderdeel van het dagelijks leven dan een schilderij in een museum. Je loopt er elke dag langs; het zijn markeringspunten in de wijk. Wanneer die kunstwerken zouden kunnen praten, zou je de meest fantastische verhalen horen. Verhalen over een eerste liefde, over toevallige ontmoetingen die uitlopen op een levenslange vriendschap, noem het maar op. Wat als mensen hun verhalen zouden delen? Zo is het idee van Other Stories Art Tour ontstaan.”

Geen traditionele kunstroute

Other Stories Art Tour is geen traditionele kunstroute met een vaste route en een routekaart. Er zijn twee manieren om de verhalen en kunstwerken die onderdeel zijn van Other Stories Art Tour te verkennen: via de kaart op de website of door de QR-code te scannen die je vindt bij de kunstwerken in de buitenruimte.

Toekomstmuziek

De website www.otherstoriesarttour.nl is gelanceerd in oktober 2022, tijdens het Regenboogontbijt, met negen nieuwe verhalen van de initiatiefnemers Hilhorst, Gudnadottir en Boon. Met de prijsvraag waarmee deelnemers 300 euro kunnen winnen, willen de initiatiefnemers mensen aanmoedigen om hun verhaal te delen en het initiatief verder te laten groeien. En dit is nog maar het begin. In 2024 willen de initiatiefnemers ook kunstwerken in de buitenruimte van Hengelo toegankelijk maken via de website, om zo uiteindelijk langzaam uit te groeien tot een initiatief dat heel Twente beslaat. In 2025 staat de viering van 700 jaar Enschede op de agenda. De initiatiefnemers willen graag de kunstwerken, monumenten, historische gebouwen en andere markante objecten in de openbare ruimte als uitgangspunt nemen voor een speciale feestelijke editie van Other Stories Art Tour, in samenwerking met koren, theatermakers, kunstenaars en inwoners van Enschede.

Afbeelding
Senioren lopen nog groot risico op gevaarlijke valpartij 22 sep., 19:50
Afbeelding
De drukte bij de Luisterlijn houdt aan, en helemaal tijdens de vakantieperiode 22 sep., 13:48
Afbeelding
Ingezonden: Pensioenactie Oost blijft de ontwikkelingen volgen 21 sep., 13:46
Afbeelding
Senioren aantrekkelijk doelwit voor zakkenrollers: hoe voorkom je dit? 21 sep., 08:38
Afbeelding
Omgaan met hitte-stress; je kunt het er warm van krijgen! 20 sep., 13:32
Afbeelding
Lokale Energie Initiatieven (LEI) in Overijssel. 19 sep., 18:00
Afbeelding
Bijzondere reisbestemming: Noord-Portugal 19 sep., 12:57
Afbeelding
Watermolen Bels 19 sep., 09:48