Afbeelding

Senioren vierden de lente op het KBO Lentefeest

Algemeen

Het was die vrijdag een stralende dag volop zon. Buiten op het terras van Hotel het Landhuis in Oldenzaal hadden vier jonge vrouwen een mooi plekje ingenomen. Binnen in de zaal van het Landhuis waren de gordijnen gesloten, maar de lentekriebels waren volop aanwezig. 

Binnen werd een aanvang gemaakt met het jaarlijks terugkerend Senioren Lentefeest. Het was volle bak en de organisatoren waren dan ook meer dan tevreden, want ruim 160 oude senioren en jonge senioren namen deel aan het kriebelende Lentefeest. 

Voor het feest losbarstte sprak de voorzitter van de KBO afdeling Oldenzaal zijn bezorgdheid uit over het afnemende ledenaantal. Niet alleen in Oldenzaal maar landelijk is een dalende trend te constateren van het lid zijn en blijven van een ouderenvereniging. Alle reden om de activiteitencommissie wakker te schudden en deze een voorzet te laten geven hoe te komen tot een gerichte ledenwerfactie.

Dansende senioren op KBO Lentefeest

De aanwezige senioren hadden die zorg niet, want de stemming zat er van af het begin goed in. Anmekaar proater Ben Veldhuis wist op verdienstelijke wijze de aanwezigen en de optredende artiesten door het middagprogramma te leiden. Gert Ekkelboom, geen onbekende in Twentse muziekwereld, zorgde voor de sfeervolle muziek die uitdagend werkte. Want de beentjes kwamen al snel van de vloer. 

Dansend en hossend werd het Lentefeest in aanvang gemaakt. Er waren optredens afwisselend, buut, dans, zang. Dansschool LEZ, mooi om daar naar te kijken en Karel van de Kate, altijd humoristisch en gevat kreeg, al snel de lachers op zijn hand. Evenzo Matilde Geerts en Bertus Pikstrik. Karin Hertsenberg wist de aanwezigen te raken en bracht met haar optreden de mensen dicht bij de inhoud en het gevoel van de muziek en zang die ze ten gehore bracht. Ovationeel applaus viel haar dan ook ten deel. 

Een zeer goed georganiseerd Lentefeest waar veel aanwezigen van hebben genoten. Dit Lentefeest moet naar mijn mening jaarlijks zijn doorgang blijven vinden.

Martin Meijerink

Afbeelding
Senioren lopen nog groot risico op gevaarlijke valpartij 22 sep., 19:50
Afbeelding
De drukte bij de Luisterlijn houdt aan, en helemaal tijdens de vakantieperiode 22 sep., 13:48
Afbeelding
Ingezonden: Pensioenactie Oost blijft de ontwikkelingen volgen 21 sep., 13:46
Afbeelding
Senioren aantrekkelijk doelwit voor zakkenrollers: hoe voorkom je dit? 21 sep., 08:38
Afbeelding
Omgaan met hitte-stress; je kunt het er warm van krijgen! 20 sep., 13:32
Afbeelding
Lokale Energie Initiatieven (LEI) in Overijssel. 19 sep., 18:00
Afbeelding
Bijzondere reisbestemming: Noord-Portugal 19 sep., 12:57
Afbeelding
Watermolen Bels 19 sep., 09:48