Afbeelding

Le Sourire Oldenzaal: dé leuke ontmoetingsplek voor senioren

Algemeen

OLDENZAAL - Wij senioren zijn nog te actief om achter de geraniums te zitten! De meeste van ons leiden een vredig leven en hebben een goed bestaan. Velen wonen nog gewoon zelfstandig thuis, koken hun eigen potje, rijden auto, passen op hun kleinkinderen en doen (vrijwilligers)werk.

Terugblikkend op ons leven voelen we ons wijzer, rijker, milder, relaxter, zekerder en meer ons zelf. Met dankbaarheid blikken we terug op dat, wat het leven ons heeft gebracht. Wij senioren hebben het druk en komen soms tijd tekort. Veel oudere leeftijdsgenoten zijn buitenshuis actief; ze doen vrijwilligerswerk en zijn op latere leeftijd druk in de weer met schilderen, fotograferen en muziek. Veel van mijn leeftijdsgenoten zijn actief in de zorg voor en rond anderen. Men wil van betekenis zijn en men wil zin blijven geven aan hun bestaan. 

Toch zijn ook veel senioren eenzaam en voelen zich verlaten en soms ook in de steek gelaten. In Oldenzaal bracht Milly Horsthuis op eigen initiatief daar verandering in. Vandaar dat haar gelanceerde en goed uitgepakte idee mogelijk in uw stad of dorp een mooi voorbeeld zal kunnen zijn. Het inloopcafé als ontmoetingsplek voor senioren!

Het mes snijdt aan twee kanten in het inloopcafé voor senioren in Oldenzaal. Hier bij brasserie Le Sourire aan de Groote Markt 11 komen maandelijks veel senioren bijeen voor een gezellig samenzijn. De belangstelling groeit maandelijks en het er bij willen zijn en bij willen horen is de kracht die ontstaat wanneer men het inloopcafé heeft bezocht. De bezoekers van het inloopcafé voelen zich prettig en gewaardeerd, het voelt goed als een fijne plek, men voelt zich thuis.

Het thuis voelen wordt mede ingegeven door de gastvrouw Caroline en gastheer Gert Wiederhold. Klantvriendelijkheid en hoe om te gaan met ouderen komt hier volledig tot zijn recht. Elke eerste vrijdag van de maand is er gelegenheid om met elkaar in een ongedwongen sfeer van gedachten te wisselen in het inloopcafé Le Sourire een ieder is van harte welkom. Je hoeft niet af te spreken; stap gewoon binnen en ervaar. Mogelijk spreekt het initiatief van Milly Horsthuis ook u aan. Pak door en organiseer in uw dorp of stad een inloopcafé men doet er veel ouderen een plezier mee. Le Sourire is gevestigd aan de Groote Markt 11 in Oldenzaal. Kijk ook op: www.brasserielesourire.nl 


Afbeelding
Senioren lopen nog groot risico op gevaarlijke valpartij 22 sep., 19:50
Afbeelding
De drukte bij de Luisterlijn houdt aan, en helemaal tijdens de vakantieperiode 22 sep., 13:48
Afbeelding
Ingezonden: Pensioenactie Oost blijft de ontwikkelingen volgen 21 sep., 13:46
Afbeelding
Senioren aantrekkelijk doelwit voor zakkenrollers: hoe voorkom je dit? 21 sep., 08:38
Afbeelding
Omgaan met hitte-stress; je kunt het er warm van krijgen! 20 sep., 13:32
Afbeelding
Lokale Energie Initiatieven (LEI) in Overijssel. 19 sep., 18:00
Afbeelding
Bijzondere reisbestemming: Noord-Portugal 19 sep., 12:57
Afbeelding
Watermolen Bels 19 sep., 09:48