Afbeelding

Van start met een nieuwe creatieve hobby!

Algemeen

ENSCHEDE - Wist je dat kunst je blijer maakt? Pak zelf de kwast of het potlood op, dan blijven je hersenen actief en daardoor ga je je beter voelen! Je werkt aan iets moois en het resultaat is jóuw resultaat. Of je nu 8 of 88 jaar bent, creatief bezig zijn is voor iedereen gezond en leuk.

Hoe begin je? Maak kennis met Twents Zilver. Zij begeleiden ouderen bij hun creatieve hobby in Enschede, Oldenzaal en binnenkort ook in Almelo. Vind je het leuk om te schilderen? Hou je van foto’s maken of maak je graag muziek? Of had je ooit een creatieve hobby, maar doe je het niet meer? Wij helpen je (weer) op weg.

Een kunstdocent bij je thuis

Bij het thuistraject van Twents Zilver komt er een Zilvercoach bij je op bezoek. Dit zijn echte vakdocenten die bijvoorbeeld goed zijn in muziek of beeldende kunst. Zij werken graag met ouderen en luisteren naar je wens. Wil je bijvoorbeeld weer een hobby oppakken van vroeger en heb je inspiratie nodig? Kost het misschien moeite, omdat je lijf niet zo goed meewerkt? Of heb je altijd gedroomd van zo’n hobby, maar is het er nooit van gekomen? De zilvercoach komt 3 tot 5 keer langs om samen iets moois te maken. Dit is helemaal gratis.

Gezellige groepscursussen op locatie

Vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Dan zijn de groepscursussen misschien iets voor je. Bij de cursus ‘Zin-spinsels’ bespreek je onder begeleiding van kunstdocente Annemarie allerlei kunstwerken. Ze leert je om open en zonder oordeel te kijken en met anderen te praten over wat je ziet. Bij ‘de Kunstbrouwerij’ ga je zelf creatief bezig en leert docent Rob je allerlei technieken. Deze cursussen zijn op dit moment te volgen in Enschede (Prismare) en Oldenzaal (Willemien). In Oldenzaal kun je ook meedoen aan Stoelyoga Dans van docent Jacobien. Tijdens deze les wordt yoga en dans gecombineerd en dankzij gebruik van de stoel is deze ook geschikt voor mensen die hun lichaam niet zwaar kunnen belasten.

Gun jezelf het plezier van kunst

Van de deelnemers van Twents Zilver horen we altijd terug dat ze het zo gezellig vinden om mee te doen. Je ontmoet nieuwe mensen en de docent heeft veel aandacht voor jouw persoonlijke verhaal Weet je nog niet zo goed wat je wilt? Bel ons gerust, dan ontdekken we het samen.

Het maakt niet uit of je een beginner bent of al veel creatieve ervaring hebt. Alle niveaus zijn welkom bij Twents Zilver. Dus: meld je aan en zet deze mooie stap! Kijk op www.twentszilver.nl of bel met Mirna via 06 - 235 238 31. Zij geeft je alle informatie die je nodig hebt en leert je graag kennen.

Twents Zilver is een project van Kaliber Kunstenschool en Impuls (Oldenzaal) en wordt mogelijk gemaakt Gemeente Oldenzaal, Gemeente Enschede, Gemeente Almelo, Lang Leve Kunst Fonds, Oranje Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en het Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds.

Ester Bertholet.
Ester Bertholet legt uit: wat is delier nu precies? 18 mrt, 12:12
Een gang vol obstakels hindert ook de brandweer bij de bluswerkzaamheden
Plaats géén spullen in de galerij of gang 17 mrt, 14:14
Wanneer zelfstandig naar het theater wat lastiger is, biedt Vier het Leven de helpende hand.
Ook weer naar het theater dankzij Vier het Leven! 16 mrt, 14:05
Goede mondzorg is juist ook voor ouderen erg belangrijk.
Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistent(e)... 16 mrt, 13:48
Zonnestroom is een mooie, duurzame investering.
Grootouders voor het Klimaat in actie voor wind- en zonnestroom 15 mrt, 16:10
Een inwoner van Sardinië.
Gezonder leven in de 'Blue Zones' 15 mrt, 15:44
Afbeelding
Recept: Mosselen op z'n Italiaans 15 mrt, 15:39
De wandelingen over de Smartfloor trokken veel deelnemers en belangstellenden.
Beter inzicht in uw eigen valrisico 15 mrt, 13:37