Afbeelding

Rondtrekken en logeren in Midden-Drenthe

Algemeen

Wie van meerdaagse wandel- of fietstochten houdt is altijd op zoek naar adressen om te overnachten. Vrienden op de Fiets brengt fietsers en gastadressen in contact. Els den Os heeft zelf een gastadres voor drie personen in Witteveen en vertelt erover.

Wandelend of fietsend door Nederland trekken is een fijne en betaalbare vakantie; en het is bovendien klimaatbewust. Misschien heb je al eens gehoord van Vrienden op de Fiets, de vereniging met ruim 5.000 adressen in Nederland en over de grens. Wie lid wordt betaalt 8 euro per jaar en kan dan op afspraak terecht bij de logeerplekken van particulieren. Je komt niet in een hotel of B&B, maar logeert in een logeerkamer of soms zelfs een tuinhuisje. 

In het adressenboekje en op de website staan de precieze gegevens, zodat je een beetje weet wat je verwachten kunt qua locatie, gebruik van douche e.d. Over het algemeen zijn de gasten positief verrast over de leuke plekjes waar ze komen. 

De prijs van een overnachting in 2023 en 2024 is 25 euro per persoon per nacht, daar komt een bedragje voor de toeristenbelasting bij (dat verschilt per gemeente). Voor dat bedrag krijg je op zijn minst een goed bed, een douche en ontbijt; sommige adressen bieden ook een warme maaltijd. Voor kinderen tot en met 12 jaar is het tarief 14 euro per nacht. In overleg zijn soms ook honden welkom.

“Ik vind het leuk om op deze manier gasten te laten meegenieten van onze woonplek en de omgeving, Midden-Drenthe. Het is mooi om gasten van alle leeftijden te ontvangen en verzorgen. Het ontbijt serveer ik in mijn boekwinkeltje (Hond in de Kast); het is soms te uitgebreid, maar zo kunnen de gasten een lunchpakketje maken. Uitvoerig contact met de gasten is niet verplicht, maar meestal hebben we vanzelf levendige gesprekken met de gasten”, aldus Els den Os.

Als je lid wilt worden, of een gastadres kunt aanbieden, ga naar www.vriendenopdefiets.nl We heten je van harte welkom. 

Els den Os. 

E-mail: elsdenos@hotmail.com

Afbeelding
KBO-PCOB ledenvoordeel 14 dec 2022, 14:22
Afbeelding
Ineke’s recept: Tietjes spek 13 dec 2022, 19:19
Afbeelding
Klimaatalarm in huis 13 dec 2022, 14:15
Afbeelding
Rondtrekken en logeren in Midden-Drenthe 12 dec 2022, 20:10
Afbeelding
Veilig en gezond je huis verwarmen 12 dec 2022, 12:50
Afbeelding
Korte vakanties met magische momenten in Osnabrücker Land! 12 dec 2022, 08:48
Afbeelding
Wees welkom in de Stadsherberg in Enschede 11 dec 2022, 19:42
Afbeelding
Altijd heerlijk genieten bij familie Van Raaij 11 dec 2022, 12:41