Afbeelding

“Wat een ander ervan denkt, maakt ons helemaal niets uit!”

Algemeen

Rika en Rogé merkten dat andere mensen een mening hadden over hun liefde en keuze voor elkaar. Wellicht om hun leeftijd of dat ‘men’ het te snel vond?…. Gelukkig gaan ze hun eigen gang. 

Ze ontmoetten elkaar op de datingsite van DatingOost, gericht op singles bóven de 40 jaar. Rika (67) werd na het overlijden van haar man gestimuleerd door haar zus en dochter om weer op zoek te gaan een leuke vriend: “Papa zei, blijf niet alleen. Mam, we gaan een profiel voor je aanmaken op DatingOost.” Rika wilde niet op Lexa of Tinder. “Ik wou iemand uit de buurt”, zegt Rika. Met dochter en kleindochter gingen ze aan de slag en binnen een dag had ze acht reacties. Ze was blij verrast en wist niet wat haar overkwam.

Herseninfarct

De dochters van Rogé (65) stonden hun liefdevolle vader zoveel mogelijk bij waar ze konden, maar de eenzaamheid was groot na het verlies van zijn vrouw en toen kwam ook nog eens corona….Na drie herseninfarcten kreeg hij ondersteuning van InteraktContour (voor mensen met niet aangeboren hersenletsel). Gelukkig herstelde Rogé goed, hij is alleen soms snel moe. Daarom begrijpen deze twee geliefden elkaar zo goed, want ook Rika kreeg jaren geleden een herseninfarct.

Zijn consulent van InteraktContour adviseerde Rogé om DatingOost te proberen na zijn mislukte Lexa en Tinderpogingen, ‘alleen maar singles van ver. Dat wil ik niet’. Zijn consulent hielp Rogé met het maken van zijn datingprofiel en maakte ook een foto van hem op het terras van McDonald’s, zijn absolute NIET-favoriete restaurant. Rika en Rogé stuurden enkele berichten over en weer via de datingsite. Op basis van maar één profielfoto van Rogé spraken ze af voor een wandeling in de natuur. Rogé: “Ik zag haar al op de parkeerplaats en dacht, dát is ze! En ‘s avonds zeiden we lichtelijk in de wolken tegen elkaar, ‘wat is hier vandaag gebeurd’?? Bizar!”

Na de eerste wandeling zeiden de twee tortelduifjes tegen elkaar: “er is meer tussen hemel en aarde. Er zitten er boven twee die ons samen hebben gebracht. We hebben samen zoveel toevalligheden, dat het niet meer toevallig is.” Als voorbeeld: tijdens de uitvaartdienst zong de kunstzinnige Rogé samen met zijn dochter ‘The Family Tree’ van Venice. Na de teraardebestelling van de echtgenoot van Rika, werd tijdens het verlaten van de begraafplaats hetzelfde liedje gedraaid. Beiden hebben bijvoorbeeld in de trouwring een aandenken van hun overleden partners. De een heeft de vingerafdruk en de ander heeft de as verwerkt in de trouwring. Ze werden verliefd en kochten na een tijdje samen een vouwwagen, de eerste kampeerervaring van Rika. Inmiddels is er een camper gekocht en hiermee gaan ze door Europa reizen.

Trouwen

Toen vroeg Rogé haar ten huwelijk. “Het moment was gewoon daar. Het voelde goed. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen. We houden van elkaar.” Rika: “We voelen elkaar goed aan. We denken over veel dingen hetzelfde. We lachen en klieren veel. Mijn huis is verkocht. Ik ben bij Rogé gaan wonen in Vriezenveen. Hij woont in een bijzonder gezellige straat met veel leuke en attente buren.” Rika en Rogé zijn in mei getrouwd in het Historisch Museum van Vriezenveen. Rogé: “Dat was voorheen het gemeentehuis. De oude trouwzaal werd speciaal voor ons in ere hersteld. Dat waardeerden we enorm. Twee fossielen gingen trouwen in een Historisch Museum, haha.”

Getty Schepers, eigenaresse van DatingOost: “Fijn dat Rika en Rogé ons op de hoogte stelden dat ze elkaar gevonden hadden en ook nog gingen trouwen. Dat is de kroon op ons werk als datingsite en relatiebemiddelingsbureau. Twee gelukkige mensen die zich van niets of niemand iets hebben aangetrokken en gewoon de weg van de liefde volgden. Zij delen hun verhaal om andere alleenstaanden te stimuleren hun hart te volgen”. Rika: “DatingOost is betaalbaar en betrouwbaar. Ik ben zo blij dat ik naar mijn dochter heb geluisterd en me heb ingeschreven op DatingOost”. Getty vult aan: “Hak de knoop door als je je soms eenzaam voelt en liever niet alleen wil blijven. Er is genoeg ruimte in je hart voor de liefde”.

Online daten kost bij DatingOost maar €49,95 voor één heel jaar. www.DatingOost.nl

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 19 apr, 14:00
Afbeelding
Gestoomde zalm met gebakken asperges en witte-wijnsaus 19 apr, 09:59
Ester Bertholet.
Ester Bertholet legt uit: wat is delier nu precies? 18 mrt, 12:12
Een gang vol obstakels hindert ook de brandweer bij de bluswerkzaamheden
Plaats géén spullen in de galerij of gang 17 mrt, 14:14
Wanneer zelfstandig naar het theater wat lastiger is, biedt Vier het Leven de helpende hand.
Ook weer naar het theater dankzij Vier het Leven! 16 mrt, 14:05