Afbeelding

“Wat een ander ervan denkt, maakt ons helemaal niets uit!”

Algemeen

Rika en Rogé merkten dat andere mensen een mening hadden over hun liefde en keuze voor elkaar. Wellicht om hun leeftijd of dat ‘men’ het te snel vond?…. Gelukkig gaan ze hun eigen gang. 

Ze ontmoetten elkaar op de datingsite van DatingOost, gericht op singles bóven de 40 jaar. Rika (67) werd na het overlijden van haar man gestimuleerd door haar zus en dochter om weer op zoek te gaan een leuke vriend: “Papa zei, blijf niet alleen. Mam, we gaan een profiel voor je aanmaken op DatingOost.” Rika wilde niet op Lexa of Tinder. “Ik wou iemand uit de buurt”, zegt Rika. Met dochter en kleindochter gingen ze aan de slag en binnen een dag had ze acht reacties. Ze was blij verrast en wist niet wat haar overkwam.

Herseninfarct

De dochters van Rogé (65) stonden hun liefdevolle vader zoveel mogelijk bij waar ze konden, maar de eenzaamheid was groot na het verlies van zijn vrouw en toen kwam ook nog eens corona….Na drie herseninfarcten kreeg hij ondersteuning van InteraktContour (voor mensen met niet aangeboren hersenletsel). Gelukkig herstelde Rogé goed, hij is alleen soms snel moe. Daarom begrijpen deze twee geliefden elkaar zo goed, want ook Rika kreeg jaren geleden een herseninfarct.

Zijn consulent van InteraktContour adviseerde Rogé om DatingOost te proberen na zijn mislukte Lexa en Tinderpogingen, ‘alleen maar singles van ver. Dat wil ik niet’. Zijn consulent hielp Rogé met het maken van zijn datingprofiel en maakte ook een foto van hem op het terras van McDonald’s, zijn absolute NIET-favoriete restaurant. Rika en Rogé stuurden enkele berichten over en weer via de datingsite. Op basis van maar één profielfoto van Rogé spraken ze af voor een wandeling in de natuur. Rogé: “Ik zag haar al op de parkeerplaats en dacht, dát is ze! En ‘s avonds zeiden we lichtelijk in de wolken tegen elkaar, ‘wat is hier vandaag gebeurd’?? Bizar!”

Na de eerste wandeling zeiden de twee tortelduifjes tegen elkaar: “er is meer tussen hemel en aarde. Er zitten er boven twee die ons samen hebben gebracht. We hebben samen zoveel toevalligheden, dat het niet meer toevallig is.” Als voorbeeld: tijdens de uitvaartdienst zong de kunstzinnige Rogé samen met zijn dochter ‘The Family Tree’ van Venice. Na de teraardebestelling van de echtgenoot van Rika, werd tijdens het verlaten van de begraafplaats hetzelfde liedje gedraaid. Beiden hebben bijvoorbeeld in de trouwring een aandenken van hun overleden partners. De een heeft de vingerafdruk en de ander heeft de as verwerkt in de trouwring. Ze werden verliefd en kochten na een tijdje samen een vouwwagen, de eerste kampeerervaring van Rika. Inmiddels is er een camper gekocht en hiermee gaan ze door Europa reizen.

Trouwen

Toen vroeg Rogé haar ten huwelijk. “Het moment was gewoon daar. Het voelde goed. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen. We houden van elkaar.” Rika: “We voelen elkaar goed aan. We denken over veel dingen hetzelfde. We lachen en klieren veel. Mijn huis is verkocht. Ik ben bij Rogé gaan wonen in Vriezenveen. Hij woont in een bijzonder gezellige straat met veel leuke en attente buren.” Rika en Rogé zijn in mei getrouwd in het Historisch Museum van Vriezenveen. Rogé: “Dat was voorheen het gemeentehuis. De oude trouwzaal werd speciaal voor ons in ere hersteld. Dat waardeerden we enorm. Twee fossielen gingen trouwen in een Historisch Museum, haha.”

Getty Schepers, eigenaresse van DatingOost: “Fijn dat Rika en Rogé ons op de hoogte stelden dat ze elkaar gevonden hadden en ook nog gingen trouwen. Dat is de kroon op ons werk als datingsite en relatiebemiddelingsbureau. Twee gelukkige mensen die zich van niets of niemand iets hebben aangetrokken en gewoon de weg van de liefde volgden. Zij delen hun verhaal om andere alleenstaanden te stimuleren hun hart te volgen”. Rika: “DatingOost is betaalbaar en betrouwbaar. Ik ben zo blij dat ik naar mijn dochter heb geluisterd en me heb ingeschreven op DatingOost”. Getty vult aan: “Hak de knoop door als je je soms eenzaam voelt en liever niet alleen wil blijven. Er is genoeg ruimte in je hart voor de liefde”.

Online daten kost bij DatingOost maar €49,95 voor één heel jaar. www.DatingOost.nl

Afbeelding
KBO-PCOB ledenvoordeel 14 dec 2022, 14:22
Afbeelding
Ineke’s recept: Tietjes spek 13 dec 2022, 19:19
Afbeelding
Klimaatalarm in huis 13 dec 2022, 14:15
Afbeelding
Rondtrekken en logeren in Midden-Drenthe 12 dec 2022, 20:10
Afbeelding
Veilig en gezond je huis verwarmen 12 dec 2022, 12:50
Afbeelding
Korte vakanties met magische momenten in Osnabrücker Land! 12 dec 2022, 08:48
Afbeelding
Wees welkom in de Stadsherberg in Enschede 11 dec 2022, 19:42
Afbeelding
Altijd heerlijk genieten bij familie Van Raaij 11 dec 2022, 12:41