Afbeelding

Kerstkaartenactie

Algemeen

In elke straat in Nederland woont wel een oudere die zich eenzaam voelt. De tijd rondom kerst is voor veel van hen een extra moeilijke periode. Daarom organiseert het Nationaal Ouderenfonds voor de achtste keer, samen met PostNL en Kidsweek, De Grote Kerstkaartenactie. Samen willen zij zoveel mogelijk ouderen een mooie kerstwens bezorgen.

Voor veel mensen zijn de feestdagen een periode van warmte, gezelligheid en samenzijn. Hét moment om stil te staan bij de mensen die hen dierbaar zijn. Maar niet voor iedereen. Veel ouderen voelen zich namelijk eenzaam en hebben weinig contact tijdens de feestdagen. Volgens de GGD Twente waren er in 2020 zo’n 230.000 volwassenen en ouderen in Twente die kampten met matige tot (zeer) ernstige eenzaamheid. Door middel van De Grote Kerstkaartenactie wil het Nationaal Ouderenfonds mensen in deze tijd verblijden door middel van een kerstkaart.

Het Nationaal Ouderenfonds nodigt iedereen van harte uit om mee te doen. Alles mag bij het schrijven van een kerstkaart voor een onbekende oudere. Verzin een mooie kerstwens, vertel over favoriete kerstfilms of maak een kersttekening. Het is mogelijk om deze zelf bij een oudere in de wijk te bezorgen, zodat er direct een praatje gemaakt kan worden, of stuur de kaart(en) naar het Ouderenfonds. Plak een postzegel of decemberzegel en stuur ze uiterlijk 18 december naar: Het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 115, 3800 AC Amersfoort. Het Ouderenfonds zorgt er dan samen met vrijwilligers en PostNL voor dat deze voor de kerst terechtkomen bij woonzorgcentra in heel Nederland, zodat de mensen die daar wonen ook een vrolijke verrassing in hun brievenbus vinden. Nog meer doen voor de ouderen uit de buurt? Ga ook na de feestdagen verder met het uitdelen of sturen van kaarten. Want ook als kerst allang voorbij is blijft het een feest om een kaartje te krijgen.

Het Ouderenfonds roept heel Nederland op om kerstkaarten te schrijven. Scholen ontvangen een bericht via Kidsweek om zich aan te melden voor een lespakket inclusief een set gratis kaarten en zich zo in te zetten voor deze actie. PostNL wil met het PostNL Bijzondere Momenten Fonds bijdragen aan meer verbondenheid, contact en aandacht voor elkaar. De samenwerking met het Ouderenfonds voor De Grote Kerstkaartenactie is hier een voorbeeld van.

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Hun activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen zij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren ze de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

Ester Bertholet.
Ester Bertholet legt uit: wat is delier nu precies? 18 mrt, 12:12
Een gang vol obstakels hindert ook de brandweer bij de bluswerkzaamheden
Plaats géén spullen in de galerij of gang 17 mrt, 14:14
Wanneer zelfstandig naar het theater wat lastiger is, biedt Vier het Leven de helpende hand.
Ook weer naar het theater dankzij Vier het Leven! 16 mrt, 14:05
Goede mondzorg is juist ook voor ouderen erg belangrijk.
Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistent(e)... 16 mrt, 13:48
Zonnestroom is een mooie, duurzame investering.
Grootouders voor het Klimaat in actie voor wind- en zonnestroom 15 mrt, 16:10
Een inwoner van Sardinië.
Gezonder leven in de 'Blue Zones' 15 mrt, 15:44
Afbeelding
Recept: Mosselen op z'n Italiaans 15 mrt, 15:39
De wandelingen over de Smartfloor trokken veel deelnemers en belangstellenden.
Beter inzicht in uw eigen valrisico 15 mrt, 13:37